Waar je voor kiest

Wonderlijk zoals het leven geeft waar je voor kiest. Ik maakte de keuze een workshop in de wereld te zetten met de titel “Leef je Nog?” . Over beperkende patronen en overtuigingen en 6 stappen op weg naar voldoening. Ik had daar ideeën over die ik later zou uitwerken en was er stellig van overtuigd dat dit de workshop was waar iedereen behoefte aan had. Het was weer alles wat ik niet verwachtte...
Elke keer weer ontdek ik tot mijn verwondering, en soms ergernis, dat er hele andere plannen bestaan voor ik überhaupt een workshop mag gaan geven. Ik krijg de training eerst zelf. Ik wordt hardhandig geconfronteerd met mijn eigen beperkingen, overtuigingen, frustraties, onvermogen en verslagenheid. Het is alsof ik de ervaring mag doorleven en mijn eigen oplossingen mag vinden, voordat ik daadwerkelijk met anderen aan het werk mag. Eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet leuk zo, maar het klopt wel met de integriteitseisen die ik aan mijzelf stel. Dat noem ik nou humor!
Goed, lachend als een boer met kiespijn zie ik in hoe ik wordt klaar gestoomd voor mijn taak. Daarnaast de gelegenheid krijg mijn eigen onbewuste issues aan te pakken. Deze ervaringen maken mij nederig, ik denk wel graag dat ik het allemaal weet en kan vertellen aan anderen, maar daar klopt helemaal niets van! Ik zal dit moeten doen vanuit de kwetsbare nederigheid dat ik het zelf soms ook niet meer weet, en ik alleen maar kan delen wat ik heb ervaren en ontdekt. Gezonde uitgangspositie dat wel, ik mag zelfvertrouwen vinden in die kwetsbaarheid.

Na talloze huilbuien, drama’s en oeroude driftbuien (tjonge, die driftbuien heb ik niet meer gehad sinds mijn 15e, schokkend!) is er dan eindelijk het moment dat er een inzicht doorkomt. Ik weet door te dringen tot de plek achter mijn gillende drama’s, en een vraag te stellen aan mijn ziel. Die verteld me dat ze hele andere plannen heeft met mij, het gaat namelijk over het verbinden op een geheel nieuwe manier. Het is de bedoeling dat ik heel concreet en bewust leer het ego en de ziel te laten samenwerken. Het ego ten dienste van de ziel te laten optreden en het hoogst haalbare te laten manifesteren. Ik besef dat dit het werkelijke werk is wat mij/ons te doen staat in deze tijd. De ziel is verbonden met de hoogste potentie en alle kennis, het ego is de expert op het gebied van het tastbare, samen kunnen ze het onmogelijke mogelijk maken. Ik mag mijn ziel aarden.
NB: Uiteraard kan ik het niet laten mijn ontdekkingen meteen door te geven in de komende workshop. Leef je Nog?

Facebook icon LinkedIn icon Google+ icon YouTube icon