Acceptatie van een ander

We zijn allemaal een goddelijke expressie, gemaakt naar het evenbeeld van god. Er zit wijsheid in die eeuwen oude woorden en je kan dit op vele manieren interpreteren. Heb je nu last van religie allergie, lees vooral verder het gaat niet over religie of geloof, het gaat over jou!

We zijn allemaal een goddelijke expressie
Dat besef vraagt iets van ons;

  • Het erkennen van onszelf als perfect zoals we zijn. 
  • Het erkennen van anderen als perfect zoals zij zijn.

Het is voor velen een lastige taak omdat wij vanbinnen, soms heimelijk, iets heel anders voelen. Onzekerheid heeft vele gezichten en expressies. Onzekerheid is een menselijke emotie die ons uitnodigt de zelf aangebrachte obstakels te overwinnen. Onzekerheid accepteren is een ongebruikelijke weg, we hebben eerder geleerd er tegen te vechten het te overschreeuwen of er helemaal in op te gaan en er het slachtoffer van te worden. We beseffen vaak niet dat zodra we iets niet accepteren, het ego in het spel is.
Het ego kan je te groot of te klein maken, het kan eindeloos strijden en woekeren, drama creëren en anderen verantwoordelijk houden. Het zal elke situatie of uitspraak vervormen tot dat het kan zeggen: Zie je wel, ik heb gelijk!
De spirit of de ziel is gewoon en accepteert ook de wilde uitspattingen van het ego, dat betekend dat jij bewust mag kiezen voor jouw eigen staat van zijn.
Waar kies jij voor?

Het risico verkeerd begrepen te worden zit er hoe dan ook altijd in, wat je ook zegt, schrijft of communiceerd, hoe integer je ook wilt zijn. De ziel van de ander accepteert je zoals je bent, maar het ego wil graag andere spelletjes spelen. Als men een stok zoekt om mee te slaan dan vinden ze die.

Ze zien, wat ze zien, vanuit hun perceptie en dat is hun waarheid, net zoals jij dat doet. Het besef dat er meer waarheden kunnen bestaan en je iets vanuit vele perspectieven kan bekijken geeft je al meer vrijheid en verbinding. Iets kan er geheel anders uit zien vanuit een andere invalshoek. Dit besef accepteren maakt het makkelijker jezelf en de ander te zien als perfect.

Dit is Accepting the other Gods, in actie.......

  • Je wilt graag dat een ander jouw goddelijke expressie aanvaard met al je goddelijke fouten erbij ;-)
  • Sta jezelf toe je goddelijke expressie te aanvaarden en vrij laten zien met al je goddelijke fouten erbij.
  • En aanvaard dan ook de goddelijke expressie van een ander met al hun goddelijke fouten erbij..... ook al ben jij het er niet mee eens.

Vanuit acceptatie bereiken we verbinding, en worden we weer één.
De éénheid mag eerst in onszelf gesloten worden, vrede met jezelf = vrede met een ander = vrede met het leven. ;-)

I am working on it ;-) doe je mee?....en je hoeft niet heilig te zijn, wees gewoon eerlijk dus klaag, vloek, balanceer je ego, vergeef, lach erom, laat los en ga verder.

Facebook icon LinkedIn icon Google+ icon YouTube icon