Ondergewaardeerde energie

Verbazingwekkend hoe ver we zijn afgedwaald van onze grootste drijvende kracht in het leven, we zijn te serieus geworden!
We waarderen enthousiasme en plezier niet genoeg, het wordt te vaak onterecht afgedaan als nutteloos. Pure levenslust maakt ons energiek, gezond, gelukkig, liefdevol en creatief.
We zijn ons speelse karakter verloren, we zijn uitgegroeid tot voorgeprogrammeerde gewoontedieren die ongemerkt verstrikt zitten in gedragspatronen.

Wat je denkt en zegt zal invloed hebben op de manier waarop je handelt, en dat op zijn beurt zal dingen en situaties aantrekken die daarmee in lijn zijn. Wat we denken, zeggen en doen, is een creatie! Hier zijn we niet afdoende bewust van.
We houden vast aan dingen die we eigenlijk niet willen, of zelfs bestrijden, omdat we er teveel over denken en praten. Uiteindelijk beginnen we overeenkomstig te handelen, en zo creëren we nog meer van hetzelfde.
We kunnen dit doorbreken door opnieuw te focussen op het waarderen van stimulerende gedachten, woorden en daden.
Steeds weer ben ik verbaasd dat we, collectief, kennis meer dan plezier en enthousiasme waarderen. Zie je hoe dom dat is?
IQ is overgewaardeerd, laten we beginnen met meten in FQ (fun-quotiënt)

In de middeleeuwen werd een nar ingezet en betaald om het hof te vermaken, om nieuwe perspectieven te geven op ernstige zaken, ego's te confronteren, en te spelen met out of the box ideeën. Deze creatieve energie werd genoeg gewaardeerd om er een baan van te maken.
Zou het verstandig zijn voor een bedrijf om iemand aan te nemen die zorg draagt voor een dagelijkse energie van enthousiasme, plezier, motiverende flexibiliteit & creativiteit? Ik denk het wel.

Een paar dagen geleden gaf ik een workshop en het mooiste onderdeel van de dag was de groeiende positieve sfeer en mensen die vrij uitwisselde vanuit het hart.
De hele groep werd besmet, de stralende gezichten waren prachtig om te zien!
Aan het eind van de dag verliet iedereen de zaal met een gevoel van tevredenheid. Tijdens de borrel ontmoette we de rest van de mensen die andere workshops hadden gedaan. Terwijl ik aan de bar op mijn drankje stond te wachten, hoorde ik op een afstandje hoorde ik een gesprek. Een van mijn deelnemers werd gevraagd: Wat heb je geleerd? Zijn gezicht werd ernstig en na een tijdje te hebben nagedacht zei hij: eigenlijk niets dat ik al wist.
Het is gemakkelijk om dan te zeggen dat de workshop zinloos was, omdat er schijnbaar niets is geleerd. Zodra we op die manier beginnen te denken, wordt een mooie dag binnen enkele seconden afgedaan als waardeloos, een gelukkige gezonde ervaring verdwijnt in de prullenbak als afval. Maar wacht, iets weten betekent niet dat je in staat bent om het ook toe te passen, het te ervaren, of te profiteren van de resultaten ... En hoe zit het met het geluksmoment dat je hebt ervaren, is dat niet het meest waardevolle in het leven?
We leren meer door middel van ervaringen het wordt deel van je zijn, je leeft het, je ademt de kennis. Het is geïntegreerd in je hele wezen. Hoe kun je zeggen dat je hebt niets geleerd?
Hemeltje lief .... hoe gemakkelijk we de eenvoudige, maar meest waardevolle aspecten van ons leven afdoen als waardeloos, we willen toch allemaal vreugde ervaren.
Alsjeblieft kijk opnieuw met een breder perspectief! Help mij om mensen hieraan te herinneren, laten we onthouden waar de echte waarde is; het ervaren van een geluksmoment!

Facebook icon LinkedIn icon Google+ icon YouTube icon