Verbinding

Kijk op straat om je heen en je zal zien dat 98% van de mensen die je ziet niet echt aanwezig zijn, ze zijn verzonken in gedachten of hun telefoon.
Zodra ze in oogcontact komen met iemand die wel aanwezig is, kijken ze onbewust snel weg. Een verloren kans voor een glimlach, erkenning en non verbale uitwisseling van verbinding.

Waarom hebben we massaal een hekel aan auto verkopers? Omdat ze helemaal opgaan in hun eigen verhaal, ze in extreme gevallen volledig aangestuurd worden door de motivatie jou een auto te verkopen. Bot gezegd voelen we dat wij niet meer dan een middel zijn om hun doel te bereiken, namelijk een verkoop.
We vinden het voelbaar ongemakkelijk om niet erkend te worden.

Ieder van ons wil in basis gezien worden, erkend worden, gehoord worden, en geliefd zijn. En toch lopen we over straat zonder iets of iemand te zien... we zijn zelfs de verbinding met onszelf verloren. Verstrikt in situaties, taken en gedachten, niet aanwezig in het moment.
Daarmee missen we een bizar groot deel van de mogelijkheden in het leven die ons op positieve wijze dienstbaar kunnen zijn in zakelijk en persoonlijk succes.

Verbinding met jezelf en de ander heeft de potentie succes en voldoening te brengen.
In verbinding hebben we toegang tot een scala aan mogelijkheden waar we anders heel hard voor moeten werken:

  • Creatieve oplossingen;
  • (werk) Plezier;
  • Moeiteloze samenwerking;
  • We werken de gunfactor in de hand;
  • Er is meer bereidwilligheid tot hulp;
  • Tijdbesparing;
  • We krijgen een goed gevoel over onszelf.

We mogen opnieuw leren om verbinding in te zetten in onze dagelijkse handelingen, simpelweg omdat het ons een gelukkiger mens maakt. En als iemand gelukkig is gaat alles in het leven met gemak.